SYLWESTER 2023/2024
Data: 31.12.2023 - 01.01.2024
Godzina: 20:00 - 05:00
Start: 20:00
www.tawernakorsarz.pl – biuro@tawernakorsarz.pl
kom. 0-666-204-098 tel. (22) 8777 888
MENU
Przystawki
Patery mięs własnej produkcji- karkówka, boczek, baleron i polędwica łososiowa
Domowy pasztet wegetariański z ciecierzycy z musem grzybowym i z musem śliwkowym
Łosoś gravlax w dwóch wersjach, z koperkiem i z burakiem
Roladki z grillowanej cukinii:
– z szynką parmeńską, rukolą i serkiem Philadelphia
– z suszonym pomidorem i bazyliową fetą
Tatar wołowy –z ogórkiem, grzybkami, cebulką, kaparami
Plastry mozarelli przekładane pomidorem i grillowaną cukinią z bazyliowym Pesto
Carpaccio z buraka z wędzonym twarogiem, karczochem i oliwą truflową
Śledzik klasyczny w oleju, marynowany w cytrusach
Smalec, pikle, ogórki kwaszone z beki, śliwki i dynia w occie, ćwikła
Chrupiące wiejskie pieczywo
Sałatki
Tabbouleh- libańska sałatka ze świeżych warzyw i kaszy bulgur z dodatkiem czosnku i natki pietruszki
Sałata z wędzoną piersią kurczaka, serem brie i gruszką w owocowym vinegrette
Zupa
Consomme z gęsiny z pulpecikami mięsnymi i julienne warzywnym
Dania główne
Roladka drobiowa z porem, bobem i skwarkami z boczniaka w sosie koprowo- miętowym
Sakiewki z polędwiczki wieprzowej z natką pietruszki, cebulą, i parmezanem w sosie grzybowym
Ziemniaczki baby z masłem i koperkiem
Warzywa na parze w emulsji maślanej
Buraczki glazurowane
Deser
Brownie domowego wypieku z masłem orzechowym i białą czekoladą
Sernik nowojorski z białą czekoladą i wiśniami
Panna Cotta branby z musem wiśniowym
OPEN BAR – alkohole przez cały wieczór
Wódka Żołądkowa De Luxe, Wino czerwone/białe, Piwo Tyskie,
Żołądkowa gorzka, Żołądkowa miętowa, Saska smakowa
Softy (soki, coca-cola, fanta, sprite, tonic, woda), Kawa, Herbata
Lampka szampana noworocznego o godz. 00.00
Przez cały wieczór 50% zniżki na inne drinki i alkohole
ŻYCZYMY SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY
Z NOWYM ROKIEM – TYLKO Z KORSARZEM !!!
ZAPRASZAMY SERDECZNIE